Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 26, 2012

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ

Εικόνα
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΗΝ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ!!!!!!!! ΥΛΙΚΑ 300ΓΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ 100ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ 150ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 50ΓΡ ΚΑΚΑΟ 50MLΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ                    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα ταψι στρωνουμε λαδοκολα και ψηνουμε τα φουντουκια μας στους 170 βαθμους μεχρι να ροδισουν.Στο μπλεντερ ριχνουμε το βουτυρο και τη ζαχαρη,και το κακαο και  τους ξηρους καρπους χτυπαμε για 3 λεπτακια μεχρι να πολτοποιθουν πολυ καλα και γινουν ενα μειγμα σοκολατενιο.Αφηνουμε την μερεντα εκτος ψυγειο για μια ωρα εως οτου παγωσει.Γεμιζουμε 2 βαζακια την μερεντα και αποθηκευουμε στο ψυγειο η στο ντουλαπι!!!      

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 60γρ βουτυρο 100γρ κουβερτουρα 100γρ ζαχαρη 4 αυγα 30γρκακαο 10γρ αλευρι μαλακο    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  Βαζουμε σε ενα μπεν μαρι το βουτυρο και την κουβερτουρα να λιωσουν.Στο μιξερ με το συρμα χτυπαμε τα αυγα και την ζαχαρη για να φουσκωσουν.Αφου φουσκωσουν,τα βγαζουμε απο το μιξερ και προσθετουμε  το βουτυρο με την κουβερτουρα που εχουμε λιωσει.Επειτα ριχνουμε το αλευρι και το κακαο.Βουτυρωνουμε ελαφρως πυριμαχα μπολακιακαι τα γεμιζουμε λιγο παραπανω απο την μεση με το μειγμα του σουφλε.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 10 λεπτα ωστε να παραμεινει ρευστο στο κεντρο.Το σερβιρουμε με παγωτο!!!!   

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 180γρ κουβερτουρα 160γρβουτυρο 160γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 6 αυγα 140γρ ζαχαρη ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 300γρ κουβερτουρα 230γρ ζαχαρη 290 γρ νερο 80 γρ ζεστο νερο 500γρ μαρμελαδα βερικοκο   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Φτιαχνουμε μπεν μαρι στερεωνοντας ενα μεγαλο μπολ πανω απο μια κατσαρολα που περιεχει νερο που βραζει.(το νερο δεν πρεπει να ακουμπαει το μπολ)Βαζπυμε στο μπολ την κουβερτουρα και το βουτυρο.Ανακατευουμε πολυ καλα τα υλικα μεχρι να γινει ενα γυαλιστερο μειγμα.Αποσυρουμε απο το μπεν μαρι και το αφηνουμε στην ακρη.Κοσκινιζουμε το αλευρι μας και προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Βαζουμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη και χτυπαμε μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.Αδειαζουμε το μειγμα απο τα αυγα στην λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μας.Προσθετουμε λιγο λιγο τα αλευρι μαςκαι ανακατευουμε απο πανω προς τα κατω μεχρι να ενωθουν τα υλικα μαςΑδειαζουμε το μειγμα μας σε ενα στρογγυλο ταψακι που πρωτα το