Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
180γρ κουβερτουρα
160γρβουτυρο
160γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
6 αυγα
140γρ ζαχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
300γρ κουβερτουρα
230γρ ζαχαρη
290 γρ νερο
80 γρ ζεστο νερο
500γρ μαρμελαδα βερικοκο
  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιαχνουμε μπεν μαρι στερεωνοντας ενα μεγαλο μπολ πανω απο μια κατσαρολα που περιεχει νερο που βραζει.(το νερο δεν πρεπει να ακουμπαει το μπολ)Βαζπυμε στο μπολ την κουβερτουρα και το βουτυρο.Ανακατευουμε πολυ καλα τα υλικα μεχρι να γινει ενα γυαλιστερο μειγμα.Αποσυρουμε απο το μπεν μαρι και το αφηνουμε στην ακρη.Κοσκινιζουμε το αλευρι μας και προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Βαζουμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη και χτυπαμε μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.Αδειαζουμε το μειγμα απο τα αυγα στην λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μας.Προσθετουμε λιγο λιγο τα αλευρι μαςκαι ανακατευουμε απο πανω προς τα κατω μεχρι να ενωθουν τα υλικα μαςΑδειαζουμε το μειγμα μας σε ενα στρογγυλο ταψακι που πρωτα το εχουμε βουτυρωσει και το ψηνουμε για 50 λεπτα.Οταν ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει για να το ξεφορμαρουμε.Κοβουμε το κεικ με ενα μεγαλο μαχαιρι σε 2 ισοπαχους δισκους.Βαζουμε στον ενα δισκο την μιση μαρμελαδα με μια σπατουλα και απλωνουμε ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια.Σκεπαζουμε με το αλλο μισο και αλειφουμε με την υπολοιπη μαρμελαδα ολα τα τοιχωματα και απο πανω το κεικ.Βαζουμε την κουβερτουρα για το γλασο  σε ενα μπολ και την λιωνουμε σε μπεν μαρι.Βραζουμε το νερο με την ζαχαρη και πριν γινει καφετι δηλαδη καραμελα το κατεβαζουμε.αδειαζουμε το καυτο σιροπι στην ιωμενη κουβερτουρα και προσθετουμε και το ζεστο νερο και ανακατευουμε καλα.βαζουμε το κεικ σε μια σχαρα με ποδαρακια και περιχυνουμε την σοκολατα πανω στο κεικ.Με μια σπατουλα στρωνουμε ομοιομορφα το γλασο πανω στο κεικ.Αφηνουμε το κεικ περιπου για 5 ωρες εκτος ψυγειου πριν το σερβιρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
sachertorte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.