Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 2, 2012

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Εικόνα
ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ! ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ! ΥΛΙΚΑ 1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 1κουτ αλατι 1/2κουτ ζαχαρη 2κουτ σουπ ξυδι 4κουτ σουπ ελαιολαδο 1 λιτρο χλιαρο νερο 150γρ βουτυρο 50γρ ελαιολαδο αλευρι για το ανοιγμα φυλλου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρακι μας καραταμε λιγο μην χρειαστουμε και ζεζτενουμε το νερακι μας.Κανουμε μια λακουβιτσα στο αλευρι και ριχνουμε ολα τα υγρα και στερεα υλικα.Το νερακι δεν το ριχνουμε ολο το μισο.Ανα κατευουμε καλα μεχρι να ετοιμαστη μια μαλακια ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 30 λεπτα.Στην συνεχεια ζεζτενουμε το λαδι με το βουτυρο χωρις να λιωσει το βουτυρο.Ανοιγουμε το φυλλο μας με μια βεργα και βαζουμε στην μεση ενα πιατο του γλυκου στην μεση.Στην συνεχεια περιμετρικα της ζυμης κοβουμε σαν ηλιο το ζυμαρακι μας.Περνουμε ενα κομματι το βουτυρωνουμε πολυ καλα και το τοποθετουμε πανω

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Εικόνα
ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΓΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΟΜΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ 1 πακετο φιογκακια 1κουπα σαλτσα ντοματας 1/2 κουπα τσιγαρισμενο μπεικον 1/2 κουπα πρασινες ελιες κομμενες σε ροδελες 1 κουπα θρυματισμενη φετα 1μεγαλη ψιλλοκομενη πιπερια φλωρινης ελαιολαδο και αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΑ Βραζουμε τα μακαρονια μας και αλατισμενο νερο.Τα στραγγιζουμε και τα αδειαζουμε σε ενα βαθυ ταψακι,Στην σενεχεια αδειαζουμε την σαλτσα ντοματας απο πανω το ψιλλοκομενο μπεικον καο ολα τα υπολοιπα υλικα.Ριχνουμε λιγο εκαιολαδο απο πανω και αλατακι και πιπερακι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.

MΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 φλ.τσαγιου πετιμεζι 1 φλ.τσαγιου αραβοσιτελαιο 1 φλ.τσαγιου φυσικο χυμο πορτοκαλι 4-5 φλ.τσαγιου φαρινα 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη 2 κ.σουπας κακαο σκονη 2 κ.σουπας κονιακ 1 1/2 κ.γλυκου σοδα 2 κ.γλυκου κανελα τριμμενη 1/4 κ.γλυκου γαρυφαλο τριμμενο 1/4 κ.γλυκου μοσχοκαρυδο Σουσαμι(προαιρετικα)   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ αδειαζουμε τον χυμο πορτοκαλι και την ζαχαρη και ανακατευουμε  μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Στην συνεχεια προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε μεχρι να δημιουργηθη μια ζυμη μαλακη να κολλαει στα χερια Αφηνουμε την ζυμη μας να ξεκουραστει μιση ωρα.Στην συνεχεια λπαθουμε μπαστουνακι και τα γυρναμε γυρω τους να γινουν σχημα σαλιγκαριου.Βαζουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψακι και προθερμενουμε τον φουρνο μας στον αερα στους 180 βαθμους.Πασπαλιζουμε προεραιτικα με σουσαμι και ψηνουμε για 15 λεπτα οχι περισσοτερο.Με το που τα βγαλουμε απο τον φουρνο τα κλεινουμε ερμιτικα σε ενα ταπερ με καπακι για να παραμεινουν μαλακα!!!!!!!