ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ!
ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1κουτ αλατι
1/2κουτ ζαχαρη
2κουτ σουπ ξυδι
4κουτ σουπ ελαιολαδο
1 λιτρο χλιαρο νερο
150γρ βουτυρο
50γρ ελαιολαδο
αλευρι για το ανοιγμα φυλλου


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρακι μας καραταμε λιγο μην χρειαστουμε και ζεζτενουμε το νερακι μας.Κανουμε μια λακουβιτσα στο αλευρι και ριχνουμε ολα τα υγρα και στερεα υλικα.Το νερακι δεν το ριχνουμε ολο το μισο.Ανα κατευουμε καλα μεχρι να ετοιμαστη μια μαλακια ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 30 λεπτα.Στην συνεχεια ζεζτενουμε το λαδι με το βουτυρο χωρις να λιωσει το βουτυρο.Ανοιγουμε το φυλλο μας με μια βεργα και βαζουμε στην μεση ενα πιατο του γλυκου στην μεση.Στην συνεχεια περιμετρικα της ζυμης κοβουμε σαν ηλιο το ζυμαρακι μας.Περνουμε ενα κομματι το βουτυρωνουμε πολυ καλα και το τοποθετουμε πανω στο ζυμαρακι που βρισκεται στο κεντρο,σινεχιζουμε την ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλαρακια μας γυρω γυρω.Περνουμε το ζυμαρακι μας και το τοποθετουμε στο ψυγειο για μιση ωρα στην συνεχεια ειναι ετοιμο να το χρισιμοποιησουμε οπως θελουμε!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)