Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 25, 2012

ΦΑΚΟΡΥΖΟ

Εικόνα
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΡΟΔΟ ΜΑΣ!!!! ΥΛΙΚΑ 200γρ φακη 100γρ ρυζι γλασε 100ml νερο 1 κρεμμυδι 50ml ελαιολαδο αλατι και πιπερι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρολα βραζω την φακη πριν το τελος ριχνω το ρυζι.Ανακατευω με μια ξυλινη κουταλα ,προσεχοντας να μην μας κολλησει η φακη.Μολις το φακορυζο ειναι ετοιμο αποσυρω απο την φωτια.Σε ενα τηγανακι σοταρω το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι με λιγο ελαιολαδο,μεχρι να παρει χρωμα.Το προσθετο στο φακορυζο και ανακατευω.Ριχνω επιπλεον ελαιολαδο και αλατοπιπερωνω!!!!

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

Εικόνα
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΙΡΕΣ!! ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μετριες πατατες 1 κουταλια ελαιολαδο 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε λοριδες 75 γρ φετες ζαμπον 4 αυγα χτυπημενα ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΄Μπορουμε αν θελουμε να προσθεσουμε και ψιλλοκομενη κοκκινι πιπερια που ειναι πολυ καλη πηγη πρωτεινων ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοβουμε τις πατατες σε κτβους και τις βραζουμε μεχρι ωστε να μαλακωσουν.Τις στραγγιζουμε καλα.Ζεσταινουμε το λαδι στο τηγανι μας και προσθετουμε το κρεμμτδακι μας και τσιγαριζουμε ελαφρα.Προσθετουμε το ζαμπον μας για 3 λεπτα.Προσθε τουμε τις πατατες και τις τσιγαριζουμε ελαφρα ανακατευοντας ελαφρα.Χαμηλωνουμε πολυ την φωτια μας και ανοιγουμε το γκριλ.Ριχνουμε τα αυγα στο τηγανι με τις πατατες και τα υπολοιπα υλικα.Τηγανιζουμε για 3 λεπτα μεχρι να πηξουν τα αυγα.Αλατοπιπερωνουμε και βαζουμε στο γκριλ το τηγανι για 4 λεπτα μεχρι να παρει χρωμα η ομελετα μας.Την βγαζουμε και την βαζουμε σε ενα πιατο μεχρι να κρυωσει και στην συνεχεια κοβ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕ

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ Η ΓΙΑ ΜΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕ. ΥΛΙΚΑ 8 μεγαλα λουκανικα φρανκφουρτης 8καλαμακια για σουβλακια κορν φλαουρ λαδι για τηγανισμα σαλτσα ντοματας ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ 2 φλυτζ αλευρι φαρινα 1αυγο ελαφρα χτυπημενο 1κουτ λαδι 1 1/2 φλυτζ νερο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καρφωνουμε ενα καλαμακι σε καθε λουκανικο,τα πασπαλιζουμε τα λουκανικα με κορν φλαουρ.Κοσκινιζουμε ο αλευρι σε ενα μπολ και ανοιγουμε μια λακουβιτσα στην μεση και ριχνουμε το αυγο,το λαδι και το νερο.Στην συνεχεια ανακατευουμε μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλος χωρις γρομπαλακια.Ζεσταινουμε λαδι σε μια κατσαρολα .Βουταμε στο χυλο μερικα λουκανικα και τα αφηνουμε να στραγγιξουν.Τηγανιζουμε στο καυτο λαδι μεχρι να ροδισουν.Τα σερβιρουμε με σαλτσα ντοματας η κετσαπ η μουσταρδα σαν ντιπ!!!!!!