Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 10, 2012

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΧΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΑ!!!! ΥΛΙΚΑ 4φλιτζ τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του 2 φλιτζ σταφιδες ξανθιες 1 φλιτζ τσαγιου σπορελαιο 1 φλιτζ τσαγιου ζαχαρη 1 φλιτζ  κονιακ 1 ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι 1 κουτ γλυκου γαρυφαλο 1κουτ γλυκου κανελα 1 κουτ γλυκου σοδα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ το αλευρι την σοδα,το γαρυφαλο και την κανελα.Χτυπαμε στο μιξερ το λαδι με την ζαχαρη ,τον χυμο,ενα φλυτζανι του τσαγιου νερο και στην συνεχεια αδειζουμε το μειγμα στο αλλο μπωλ με τα στερεα υλικα.Ριχνουμε τις σταφιδες και ανακατευουμε οπως ειναι με ενα κουταλι μεχρι να ομογενοποιηθουν.Το αδειαζουμε το μειγμα μας σε ενα ταψακι βουτυρωμενο και αλευρωμενο περιπου με διαμετρο32 εκ.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για μια ωρα.Την βγαζουμε απο τον φουρνο και την αφηνουμε να κρυ

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλο ρεβυθια βρασμενα 1 κουτ τσαγιου σοδα(μαγειρικη) 4 μετριες πατατες (βρασμενες) 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα 2κουτ σουπας φρεσκο δυοσμο αλατι πιπερι Αλευρι για αλευρωμα λαδι για τηγανισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Με την γνωστη διαδικασια βραζουμε τα ρεβυθια αφου πρωτα τα εχουμε μουλιασει απο βραδυς.Στραγγιζουμε καλα τις πατατες και τα ρεβυθια και τα πολτοποιουμε σε ενα μπλεντερ στην συνεχεια προσθετουμε κρεμμυδι ,τον δυοσμο ,αλατι και πιπερι.Πλαθουμε το μειγμα σε μπαλιτσες και τηγανιζουμε σε καυτο λαδι ,μεχρι να ροδισουν.Οταν τους βγαλουμε απο το τηγανι τους τοποθετουμε σε αποροφητικο χαρτι για να στραγγιξουν καλα απο τα λαδια.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζ τσαγιου μαραθο(αν δεν βρισκουμε μαραθο μπορουμε να παρουμε μια ριζα φοινοκιο και να το πολτοποιησουμε στο μπλεντερ) 1/2φλιτζ τσαγιου κρεμμυδι ψιλοκομμενο 1/2 φλιτζ τσαγιου ανηθο ψιλοκομμενο 1φλιτζ τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του 1φλιτζ τσαγιου φετα τριμμενη λιγο αλατι ,πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε ενα σουρωτηρι το ψιλοκομμενο κρεμμυδι με λιγο αλατι και ανακατευουμε με τα χερια μας ελαφρα το αφηνουμε για 20 λεπτα και στην συνεχεια ξεπλενουμε καλα και τα αφηνουμε να στεγνωσουν.Στην συνεχεια τα βαζουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε τον μαραθο,τον ανηθο,το αλατι,το πιπερι,το αλευρι και την φετα.Ανακατευουμε καλα με τα χερια μας μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη.Πλαθουμε σε μπαλιτσες και τηγανιζουμε σε καυτο λαδι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

MANITAPOKEΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ 400 ΓΡ μανιταρια της επιλογης μας 2 αυγα 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομενες 1 κουτ σουπας μαιντανο 1 κουτ σουπας φριγανια τριμμενη 1 κουτ σουπας τυρι κιτρινο τριμμενο Αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ Καθαριζουμε και σκουπιζουμε καλα τα μανιταρια.Τα ψιλοκκοβουμε και τα ριχνουμε σε ενα μπωλ,προσθετουμε τα αυαγα ,το σκορδο,τον μαιντανο,την φρυγανια,το τυρι,λιγο αλατι και το πιπερι.Ζυμωνουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν καλα ολα τα υλικα μας.Σ κεπαζουμε το μπωλ μας και το τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτακια μεχρι να μας σφιξει το μειγμα μας.Στην συνεχεια βγαζουμε απο το ψυγειο και πλαθουμε σε μπαλιτσες.Στρωνουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψι και τοποθετουμε πανω τα κεφτεδακια μας τα λαδωνουμε με ενα πινελακι και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδοκοκκινισουν.(φυσικα αν θελουμε μπορουμε να τους τηγανισουμε σε αρκετο λαδι στο τηγανι)ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!1