Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2012

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΟΝΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1/2 δοση ζυμης 1φλ τσαγιου σαλτσα ντοματας 5 φετες ζαμπον 12 φετες πεπερονι 1 μπαλα μοτσαρελα 150 γρ τριμμενο εμενταλ 1 πρασινη κομμενη πιπερια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε την ζυμη μας σε φυλλο στρογγυλο και την απλωνουμε σε μια αλευρωμενη επιφανεια.Απλωνουμε στην επιφανεια της ζυμης την σαλτσα ντοματας,στην συνεχεια τις φετες ζαμπον,τις φετες μοτσαρελας,πασπαλιζουμε με το εμενταλ και τελος,απλωνουμε τις φετες πεπερονι και την πιπερια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις για 40 λεπτα μεχρι να ροδισει η πιτσα μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ

ΥΛΙΚΑ 1/2 δοση ζυμη πιτσας 1φλ κιμα σαλτσα που μας περισεψε απο την προηγουμενη μερα που ειχαμε μακαρονια 2 αυγα βραστα 1γλ τριμμενη φετα 1φλ τριμμενη γραβιερα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε με τον πλαστη μας σε μια αλευρωμενη επιφανεια την ζυμη μας οσο μπορουμε ποιο στρογγυλη.Απλωνουμε στην μιση ζυμη την σαλτσα κιμα,κοβουμε τα βρασμενα αυγα και τα στρωνουμε πανω στην σαλτσα.Πασπαλιζουμε με τα τυρια.Διπλωνουμε την υμη σαν μισοφεγγαρο και παταμε με τα δαχτυλα μας την ακρη να κολλησει καλα μην μας ανοιξει στο ψησιμο.Χαραζουμε την επιφανεια της ζυμης με μαχαιρι απο πανω και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 30 με 35 λεπτα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

ΥΛΙΚΑ 1/2 δοση ζυμη πιτσας 1φλ πικαντικη σαλτσα ντοματας 150 γρ ανθοτυρο 4φετες μπεικον 4 αυγα αλατι πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια αλευρωμενη επιφανεια ανουγουμε την ζυμη μας οσο μπορουμε ποιο στρογγυλη.Την στρωνουμε σε μια λαμαρινα η ταψι οτι εχετε αλευρωμενο μην μας κολλησει και να ειναι και κριτσανιστη απο κατω.Απλωνουμε την σαλτσα ντοματας.Πασπαλιουμε με τα τυρια.Απλωνουμε τις φετες μπεικον σε ολοι την επιφανεια της ζυμης ,σπαμε τα αυγα ολοκληρα αυγα ματια πανω απο την πιτσα μας αλατοπιπερωνουμε και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 30 λεπτα.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ 1/2 δοση πιτσας 1φλ σαλτσα ντοματας 1 1/2 φλ φετα τριμμενη 1λουκανικο χωριατικο κομμενο σε λεπτες φετες 4 μανιταρια ασπρα κομμενα σε φετες 1/2 φλ ελιες ψιλοκομενες 1πρασινη πιπερια 1κρεμμυδι ξερο σε φετες 1 μπαλα μοτσαρελα σε κομματακια. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε την υμη σε λεπτο δισκο.Την απλωνουμε σε ενα ταψι.Απλωνουμε την σαλτσα ντοματας.Πασπαλιζουμε τα τυρια.Σ τρωνουμε τις φετες λουκανικου ,τα μανιταρια και τις ελιες.Τελος στρωνουμε το κρεμμυδι και την πιπερια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ 1/3 τσαγιου ελαιολαδο 1 κρεμμυδι 4 σκελιδες σκορδο 1κγ πιπερι καγιεν 1κγ μπουκοβο 1γλ κοκκινο κρασι 2 κιλα αποφλειωμενες ντοματες 1κσ πελτε ντοματας 1κσ ριγανη 1 κλαδακι θυμαρι 1/3 τσαγιου βασιλικο 2κγ ζαχαρη 2κσ παρμεζανα τριμμενη αλατι,πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,το μουκοβο και το πιπερι καγιεν.Τα σοταρουμε για 3 λεπτα.Προσθετουμε το κρασι και το αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα στο ελαχιστο.Ε πειτα με τα χερια μας λιωνουμε τις ντοματες και τις προσθετουμε στην κατσαρολα.Προσθετουμε και τον πελτε και τα αφηνουμε να παρουν βραση .Χαμηλωνουμε την φωτια ,προσθετουμε τα μυρωδικα και σιγιβραζουμε για 30 λεπτα.Τελος προσθετουμε την ζαχαρη και την παρμεζανα και σιγοβραζουμε για αλλα 10 λεπτα αλατοπιπερωνουμε προς το τελος.Χρησιμοποιουμε την ποσοτητα που χρειαζομαστε και την υπολοιπη την αποθηκευοτμε στην συντηρηση για 5 ημερες η στην καταψηξη για 3 μηνες.

BAΣΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ 1 1/2 κιλο αποφλειωμενες ντοματες 2 σκελιδες σκορδο 1κσ ζαχαρη 1/4 φλ τσαγιου ελαιολαδο 1κσ πελτε ντοματας 1κγ ριγανη πιπερι ,αλατι  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ψιλοκοβουμε τις ντοματες και της ζουλαμε με τα χερια μας να βγαλουν ολα τα ζουμια .Τις τοποθετουμε σε μια κατσαρολα και τα αφηνουμε να παρουν βραση.Προσθετουμε ολα τα υλικα μας τα υπολοιπα και χαμηλωνουμε την φωτια και την αφηνουμε να βραση για 30 λεπτα.Αλατοπιπερωνουμε και χρησιμοποιουμε την ποσοτητα που χρειαζομαστε για την πιτσα.Την υπολοιπη την διατηρουμε για 5 ημερες στην συντηρηση η για 3 μηνες στην καταψηξη κλεινοντας την αεροστεγος.