Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 1, 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΑΣ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΕΛΑΦΡΥ!!!!!!!!!!ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ!!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κοτοπουλο στηθος σε κοματακια
4 κουταλιες ελαιολαδο
1 ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι
1 σκελιδα σκορδο
αλατι πιπερι
μισο κιλο τορτελινια(της αρεσκειας σασ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3 κουταλιες βουτυρο
1 κουταλια αλευρι
μιση κουπα μοτσαρελα
μιση κουπα γραβιερα

Ζεστενουμε το λαδι και σοταρουμε το κοτοπουλο με το σκορδακι.Σβηνουμε με το κρασακι και βραζουμε σε δυνατη φωτια για 3 λεπτακια.προσθετουμε μια μιση κουπα ζεστο νερο και αλατι και πιπερι ,το καλυπτουμε με το καπακι και το αφηνουμε να βρασει οχι σε δυνατη φωτια για 40 με 45 λεπτα.Στραγγιζουμε το κοτοπουλο και κραταμε το ζωμο του για την σαλτσα θελουμε να ειναι μια μιση κουπα αν οχι συμπληρωνουμε με λιγο γαλατακι.Σε μια αλλη κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρακι μας και σοταρουμε το αλευρι.Ριχνουμε το ζωμο που κρατησαμε και στην συνεχεια τα τυρια,ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν τα τυρακια και μετα το σβηνουμε.Βραζουμε και τα τορτελινια μας σε αλατισμενο νερακι.Σερβιρ…

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ γιαουρτι αγελαδιτσα
μισο φακελακι κρεμα στιγμης με γευση καπουτσινο
5κσ ζαχαρη αχνη
4κσ κρεμα γαλακτος με 35 % λιπαρα
μισο σακουλακι νιφαδες σοκολατας η αν εχετε κουβερτουρα τριψτε την

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπαμε σε ενα μπολ με ενα συρμα η με μιξερ χειρος ολα τα υλικα μας μαζι για 2 με 3 λεπτα .Μοιραζουμε το μειγμα μας σε πλαστικα ποτηρακια και μπηγουμε ξυλακια.Τα βαζουμε στην καταψυξη για 5 ωρες και?απολαυστε τα!!!!!!!!!

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ
500γρ φραουλες
4 κουταλιες ζαχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΜΕΙΓΜΑ
4-5κουταλιες απο τον πουρε φραουλας
500γρ γιαουρτι στραγγιστο
2-3 κουταλιες ζαχαρη αχνη

Χτυπαμε στο μουλτι τις φραουλες με την ζαχαρη.Φυλαξτε 4-5 κουταλιες απο τον πουρε για να ανακατεψουμε με το γιαουρτι
Τον υπολοιπο πουρε τον μοιραζουμε σε πλαστικα ποτηρακια του νερου που περνουμε στην εξοχη η στα παρτυ.Γεμιζοντας ως την μεση.Τα τοποθετουμε στην καταψηξη για 1-2 ωρες.
Χτυπαμε στο μπλεντερ το γιαουρτι με τον πουρε φραουλας που κρατησαμε και με την αχνη.Μοιραζουμε το μειγμα πανω απο τα ποτηρακια που βαλαμε στην καταψυξη.Μπηγουμε μεσα ξυλακια του παγωτου και τα ξανα βαζουμε στην καταψυξη για 6 ωρες.ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ!!!!
Αυτο μπορειτε να το κανετε με οτι φρουτο θελετε με καρπουζι ειναι φανταστικο,με πεπονι,με λεμονι,με πορτοκαλι με οτι μπορειτε να φανταστειτε.Πειραματιστητε μην φοβαστε!!!!!!!!

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Εικόνα
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΡΟΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ
2 κουπες ζαχαρη
2 κουπες νερο
2 κουπες χυμο λεμονι
και την φλουδα ενος λεμονιου

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιαχνουμε ενα σιροπι.Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι την ζαχαρη και το νεροκαι ανακατευουμε εως οτου λιωσει η ζαχαρη.Μολις αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε την φωτια και βραζουμε για 5 λεπτα ακομα.Κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε τον χυμο του λεμονιου.Βαζουμε και την φλουδα του,και αφηνουμε να κρυωσει.Αφαιρουμε την φλουδα και φυλαμε το σιροπι μας σε ενα βαζο η σε ενα μπουκαλι.Ανακατευουμε 3 μερη παγωμενο νερο με 1 μερος απο το σιροπι.Σερβιρουμε σε ενα μεγαλο ποτηρι του νερου!!!!!!!