Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 8, 2012

ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ

ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!!!!!

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑΣ

Εικόνα
Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!! ΥΛΙΚΑ αυγα 6 τους κροκους 1 κουπα ζαχαρη 2βανιλιες 1 κεσεδακι γιαουρτι τα ασπραδια του αυγου μαρεγκα 1κγμπεκιν μπαουτερ  1πρεζα λαδι 10 φυλλα κρουστας  Για το σιροπι¨ 2 φλυτζανια νερο 2,5 φλυτζανια ζαχαρη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ βαζουμε χτυπημενους τους κροκους την ζαχαρη,το γιαουρτι και το μπεικιν ανακατευουμε καλα.Χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραλια σε μαρεγκα.Την προσθετουμε στο μειγμα μας σιγα σιγα να μην φυγει ο αερας τον αυγων.Βαζουμε σε ενα ταψι ελαιολαδο και το αλειφουμε σε ολοι την επηφανεια του ταψιου.Τριβουμε σε χοντροκομμενα κομματια και ακανονιστα τα φυλλα κρουστας μεσα στο ταψι ολο το πακετο.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για μια ωρα.Βζουμε σε ενα κατσαρολακι το σιροπι να βρασει.Βαζουμε το νερο και την ζαχαρη,μολις παρει βρασει μετραμε 5 λεπτα και σβηνουμε προσθετοντας και λιγες σταγονες λεμονιου.Το βαζουμε στην ακρη να κρυωσει.Σιροπιαζουμε την πατσαβουροπιτα μας αφου την βγαλουμε.Την αφηνουμ

ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ KOUTAΛIEΣ AΛEYΡI  2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ    1/2 KOUTAΛAKI ALATI 1 ΦAKEΛΑKI MAΓIA 2 KOUTAΛIEΣ ΛAΔI 1 KOUTAΛAKI MEΛI 1 KOUTAΛAKI XΛIAΡO NEΡO 250ΓΡ ΦETA TΡIMA   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 4:20pm 1 Σε ενα μπολ βαζουμε το αλευρι την μαγια και το αλατι.  2 Προσθετουμε το νερο ,μελι και το λαδι . 3 Ολλα μαζι μεχρι να γινει ενα μειγμα παχυρευστο .Και καουταλια κουταλια στο τηγανι με καυτο λαδι σαν τους κλασικους λουκουμαδες.ΕΥΚΟΛΟ ΗΤΑΝ!!!!    

ΣΟΥΠΑ ΨΥΓΕΙΟΥ(ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ)

ΥΛΙΚΑ 1 φρατζολα μπαγιατικο ψωμι 1κιλο ντοματες ωριμες 2 πιπεριες πρασινες 1κρεμμυδι μεγαλο 1 αγγουρι με την φλουδα του 1φλιτζανι μαγιονεζα αλατι πιπερι 20 παγακια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Μουλιαζουμε το ψωμι σε αφθονο νερο και στην συνεχεια το στραγγιζουμε καλα και το βαζουμε σε ενα μπολ Κοβουμε τις ντοματες χοντροκομμενες και τις ριχνουμε απο επανω.Προσθετουμε τις πιπεριες ,το κρεμμυδι και το αγγαουρι.Ολα χοντροκομμενα.Τα πολτοποιουμε οπως ειναι ολα μεσα στο μπολ με ραβδομπλεντερ.Αλατοπιπερονουμε και προσθετουμε την μαγιονεζα.Ανακατεουμε καλα και τοποθετουμε την σουπα στο ψυγειο.Πριν σερβιρουμε προσθετουμε στα μπολ παγακια.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΓΙΑΧΝΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1κιλο φασολακια πλατια η στρογγυλα 1κιλο πατατες 1κρεμμυδι ξερο 1ματσακι μαιντανος ελαιολαδο 1κουτακι κονκασε ντοματας 1κσ πελτες αλατι και πιπερι 1λιτρο νερο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε μια κατσαρολα το ελαιολαδο μας και ριχνουμε το κρεμμυδακι μας ψιλοκομμενο,στην συνεχεια το αφηνουμε να μαλακωσει λιγο.Στην συνεχεια ριχνουμε τα φασολακια μας,τις πατατες χοντροκομμενες,τον μαιντανο,την ντοματα κονκασε,τον μαιντανο ψιλοκομμενο ,τον πελτε ,το αλατι ,το πιπερι και το νερο μας.Το αφηνουμε να βρασει για μια ωρα να ρουφηξει τελειως τα ζουμια του.Σερβιρουμε με φρεσκο ψωμι και τυρακι της αρεσκειας μας.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.Αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε κολοκυθακια η αγκιναρες!!!