Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 8, 2012

ΓΑΡΙΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 1/2κιλο γαριδες 1/2 κιλο πατατες λιγο αλατι ψιλοκομμενος μαιντανος 3αυγα αλευρι(σχεδον μια κουπα0 γαλετα(οσο παρει) λαδι για τηγανισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πλενουμε τις γαριδες καλα και τις βραζουμε σε ελαφρα αλατισμενο νερογια 6 λεπτα.Τις στραγγιζουμε και βγαζουμε το κελυφος και το εντερακι στην ραχοκοκαλια του.Στην συνεχεια ετσι ζεστες οπως ειναι τις λιωνουμε με ενα πιρουνακι.Τις τοποθετουμε σε ενα μπολ και προσθετουμε,το ενα αυγο,αλατι και πιπερι και τα ανακατευουμε με ενα κουταλακι.Σκεπαζουμε το μπολ με μια μεμβρανη και το τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα λιγο για να σφιξει.Πλαθουμε τις κροκετες στα σχηματα και στα μεγεθη που θελουμε και αλευρωνουμε ελαφρα.Χτυπαμε τα 2 αυγα και προσθετουμε 2κουταλιες τις σουπας νερο.Τηγανιζουμε τις κροκετες σε λαδι που καιει αφου πρωτα τις περασουμε απο το μειγμα αυγων και μετα απο τριμμενη γαλετα η φρυγανια.Πριν σερβιρουμε στραγγιζουμε σε αποροφητικο χαρτι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!