Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΥΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλο ντοματες ωριμες
400γρ ζαχαρη κρυσταλικη
1/2 κγ πιπερι μαυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χαραζουμε τις ντοματες απο την πισω πλευρα με ενα μαχαιρι και τις τοποθετουμε σε μια κατσαρολα με βραστο νερο για ενα λεπτο.Στην συνεχεια τις βαζουμε σε ενα μπωλ με κρυο νερο και ετσι θα ξεφλουδιστουν ευκολα.Ξεφλουδιζουμε τις ντοματες και τις κοβουμε σε κυβους.Σε μια κατσαρολα βαζουμε τις ντοματες σε κυβους την ζαχαρη και το πιπερι.και σιγοβραζουμε σε μετρια φωτια για 30 λεπτα.Στην αρχη θα αφρισει και πρεπει να το ξαφρισουμε.Ανακατευουμε συνεχως να μην ξεχειλισει.Πλενουμε καλα βαζα γυαλινα και τα αποστειρωνουμε αφηνωντας τα σε βραστο νερο για 5 λεπτα ,στην συνεχεια τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να στεγνωσουν μονα τους σε μια καθαρη πετσετα.Οταν ειναι ετοιμη η μαρμελαδα μας κατεβαζουμε απο την φωτια και την μοιραζουμε στα βαζα.Γυριζουμε αναποδα τα βαζα μας οταν γεμισουμε την μαρμελαδα μας.Ετσι επιτυνχανουμε τελεια κονσερβοποιηση.ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.