ΖΩΜΟΣ ΨΑΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλα κοκκαλα ψαριου,2 λιτρα νερο,100mlλευκο κρασι,1κρεμμυδι χοντροκομμενο,1πρασο,μισο φοινοκιο,1φυλλο δαφνηςκαι 5 κλωναρια θυμαριου.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετουμε σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια ,προσθετουμε το ελαιολαδο και ιδρωνουμε το κρεμμυδι ,το πρασο,και το φοινοκιο μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετουμε τα κοκαλα και μαγειρευουμε για 2 λεπτα.Σβηνουμε με κρασι, προσθετουμε το νερο και φερνουμε σε σημειο βρασμου προσεχοντας να μην κοχλασει και χαμηλωνουμε την φωτια.Ξαφριζουμε την επιφανεια με μια τρυπητη καταλα πολυ προσεκτικα.Συνεχιζουμε το ξαφρισμα οποτε χρειαστει.Βραζουμε για μιση ωρα απο την αρχη του βρασμου.Σουρωνουμε προσεκτικα και γρηγορα κρυωνουμε.Αποθηκευουμε στην συντηρηση για 3 μερες και στην καταψυξη για 3 μηνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)