ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΜΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ

ΣΑΛΤΣΕΣ
ΣΟΥΜΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ
ΠΙΛΑΦΙΑ
ΡΙΖΟΤΟ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η παρασκευη ζωμου αποτελει κατι το ασυνιθιστο για τα οικιακα δεδομενα ,εν μερει επειδη η διαδικασια ειναι σχετικα αγνωστη και επειδη φανταζει περιπλοκη και μπελαλιδικη.Με την διαδικασια που θα σασ δειξω θ αποδειχτη πως τα παραπανω δεν ισχυουν.Οι ζωμοι εχουν πολυ μικρο χρονο προετοιμασιας.Ετσι μην διστασετε να πειραματιστειτε με τις παρακατω συνταγες ,γιατι τα οφελη τις χρησεις τους ειναι πολλα.Δοκι μαστε να φτιαξετε πιλαφι με δικο σας ζωμο κοτας.Η διαφορα στην γευση ειναι ασυγκριτη.Η ριζοτο μανιταριων με ζωμο απο μανιταρια που θα φτιαξουμε απο κοτσανια μανιταριων και ζωμο κοτας.Συμπυκνωστε λιγο ζωμο κατα το υμισυ ,προσθεστε υλικα της αρεσκεις σας οπως ελιες, ντοματες και πιπεριες,προσθεστε λιγο βουτυρο η ελαιολαδο κι θα εχετε μια υπεροχη σαλτσα.Οι ζωμοι διατηρουνται ευκολα για τρεις μηνες στην κταψηξη,οποτε ειναι αμεσ και ευκολα διαθεσιμοι,μας λυνουν τα χερια και ενισχυουν τα γευματα μας.Υπαρχουν δυο κατηγοριες ζωμων οι λευκοι και οι σκουροι.Η βασικη διαφορα τους εγκειται στο οτι για την παρασκευη σκουρων ζωμων χψηνουμε τα κοκαλα πριν τα βρασουμε.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα ο ζωμος να εχει σκουρο χρωμα και πιο εντονο αρωμα απο οτι ενας λευκος.Οι σκουροι χρησιμοποιουνατι για την παρασκευη σαλτσων που συνοδευουν κυριως κρεατα, ενω οι λευκοι ζωμοι ειναι γενικης χρησης.Θεωρω παντως οτι για την παρασκευη οικιακων εφαρμογων δεν αξιζει τον κοπο να καταβαλει κανεις για την παρασκευη σκουρου ζωμου.Απλα θα ηθελα να σας ενημερωσω λεπτομερως για τους ζωμους.
ΑΝΑΚΑΙΦΑΛΑΙΩΣΗ
1οι ζωμοι εχουν μικρο χρονο προετοιμασιας
2Μπορουν να παρασκευαστουν σε μεγαλη ποσοτητα ,να διατηρηθουν στην καταψηξηκαι χρησιμοποιηθουν οποτε χρειαστουν
3Προσθετουν γευση και αρωμα στα φαγητα μας
4Ειναι πολυ χμηλοι σε περιεκτικοτητα λιπαρων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)