Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

MΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ Η ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑ!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
40 φυλλα κρουστας
250γρ βουτυρο αγελαδος
250 γρ βουτυρο προβειο
300γρ φυστικι αιγινης η 300γρ καρυδια χοντροκομμενα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
650γρζαχαρη
400γρνερο(2κουπες νερο)
80γρ γλυκοζη(ζητηστε την απο τα σουπερ μαρκετ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το βουτυρο σε κομματακια και το βαζουμε σε μια κατσαρολα.Προσθετουμε το προβειο και τα βαζουμε να λιωσουν σε χαμηλη θερμοκρασια.Το ποσυρουμε μολις λιωσει οχι βρασει.Με ενα πινελο βουτυρωνουμε καλα το ταψακι μας.Σρωνουμε κατω κατω ενα φυλλο ,που θα πρεπει να καλυπτει ακριβως τον πυθμενα του ταψιου να μην περισευει,το βουτυρωνουμε καλα.Συνεχιζοντας την ιδια διαδικασια  τοποθετουμε αλλα 19 φυλλα.Απο πανω απλωνουμε τα τριμμενα στο μουλτι φυστικια μας η καρυδια.Φροντιζοντασ να μην δημιουργουνται βουναλακια απο την στρωση.Περιχυνουμε πανω απο την γεμιση λιγο απο το βουτυρο μας.Σκεπαζουμε ισια χωρις ζαρες ενα ακομα φυλλο και το βουτυρωνουμε επισης.Απο πανω απλωνουμε αλλα 19 τα οποια βουτυρωνουμε καλα ενα ενα.Περιχυνουμε στο τελος και το βουτυρο που μας εχει απομεινη.Τοποθετουμε στο ψυγειο τον μπακλαβα μας για μιση ωρα ετσι ωστε να κοβετε πιο ευκολα σαν χαρτι.Κοβουμε τον μπακλαβα μας σε οτι σχημα θελουμε (τετραγωνα ,τριγωνα,παραλληλογραμμα)ραντιζουμε την επιφανεια με λιγο νερο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 βαθμους για 2 ωρες.Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο ,την ζαχαρη και την γλυκοζη και τα βραζουμε για 3 λεπτα αφου εχει ερθει σε σημειο βρασμου το σιροπι και μετα.Σιροπιαζουμε τον μπακλαβα αμεσως μολις τον βγαλουμε.Αφηνουμε να ρουφηξει το σιροπι για 3 με 4 ωρες το πολυ.(αν χρησιποποιησετε καρυδια η αμυγδαλα να προσθεσετε στους ξηρους καρπους και μια κουταλια κανελα του ταιριαζει πολυ).ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.