ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑ΄Ι΄ΜΑΚΙ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΘΑΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλλο κανταιφι
1κιλο καρυδια
2κγ κανελα
προεραιτικα 1κγ γαρυγαλλο τριμμενο
1κουπα βουτυρο γαλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
μιση κουπα μελι
3κουπες νερο
3κουπες ζαχαρη
το χυμο μισο λεμονι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανοιγουμε με τα χερια μας οσο περισοτερο μπορουμε το κανταιφι.Βαζουμε το βουτυρο να λιωσει σε  ενα κατσαρολακι.Σε ενα μουλτι βαζουμε τα καρυδια μας και τα χοντροκοβουμε.Βουτυρωνουμε ενα ταψακι και ανοιγουμε φωλιτσες το κανταιφι μας και το βουτυρωνουμε καλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε το καρυδι και την κανελα και αν θελουμε και το γαρυφαλλο και τα ανακατεουμε,με ενα κουταλακι βαζουμε την γεμιση στις φωλιτσες που εχουμε προηγουμενος στιβαξει μεσα στο ταψακι μας.Κλεινουμε τις φωλιτσες μας με τα χερια μας και τις τοποθετουμε αναποδα στο ταψι μας ετσι ωστε το ανοιγμα να ειναι απο την κατω μερια του ταψιου.Περιχυνουμε το καναιφι μας με το περυσευουμενο βουτυρακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα στους 170 βαθμους.Στην συνεχεια σε ενα αλλο κατσαρολακι τοποθετουμε ολα τα υλικα για το σιροπι εκτος το λεμονι.Μολις αρχισει ο βρασμος του μετραμε 3 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια πρωτα αδειαζοντας και τον χυμο λεμονιου.Περιχυνουμε με το κρυο σιροπι μας το ζεστο κανταιφι και το αφηνουμε να ρουφηξει πρωτα ολο το σιροπι περιπου 3 με4 ωρες και υστερα σερβιρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!Τωρα το καλοκαιρακι σερβιρεται ωραια με παγωτο απο καιμακι!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)