ΤΑΡΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
160 γρ αλευρι
100γρ βουτυρο
55γρ αχνη ζαχαρη
20γρ σκονη αμυγδαλου
1αυγο
1/2κγ βανιλια σε σκονη
λιγο αλατι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
175 γρ μαρμελαδα βερικοκο
40γρ σκονη αμυγδαλου
1κγ αλευρι
75γρ ζαχαρη
3 ασπραδια
8κομματια κομποστα βερικοκο
ζαχαρη αχνη
3κσ φιλε αμυγδαλου για το γαρνιρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μιξερ χτυπαμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου το αλατι και την αχαρη αχνη.ασαιγα σιγα προσθετουμε τη σκονη αμυγδαλου,την βανιλια,το αυγο και τελος το αλευρι.Χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Κανουμε τη ζυμη μια μπαλα και την τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη και την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Απλωνουμε την ζυμη σε μια ταρτιερα ,την τυλιγουμε με μεμβρανη και την ξανα βαζουμε στο ψυγειο για αλλη μια ωρα.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:Σε ενα μπολ ανακατευουμε τη σκονη αμυγδαλου ,τα 40 γρ ζαχαρη και το αλευρι.Στο μιξερ χτυπαμε τα ασπραδια και οταν αρχισουν να σφιγγουν ριχνουμε σιγα σιγα την υπολοιπη ζαχαρη.Ανακατευουμε τα δυο μειγματα απαλα.Βγαζουμε την ταρτιερα,αλειφουμε στη ζυμη την ματμελαδα βερικοκο και ριχνουμε το μειγμα της γεμισης.Πασπαλιουμε με ζαχαρη αχνη και διακοσμουμε με τα κομματακια κομποστα βερικοκο.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.Αφηνουμε να κρυωσει και πασπαλιουμε με φιλε αμυγδαλου.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ