ΑΧΛΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
185 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
2κουτ ξυσμα πορτοκαλιου
1βανιλια
50γρ σκονη αμυγδαλο
2/3φλιτζ αχνη
1φλ φαρινα
1/2αλευρι για ολες τις χρησεις
1/3 φλ γαλα
2 αχλαδια
μαρμελαδα της αρεσκειας μας εγω εβαλα βερυκοκο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπαμε στο μιξερ,το βουτυρο,το ξυσμα και την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει.Στην συνεχεια ριχνουμε ενα ενα αυγο.Ριχνουμε την βανιλια και το αμυγδαλο.Στην συνεχεια το αλευρι εναλαξ με το γαλα,ανακατευουμε και αδειαζουμε σε μια βουτυρωμενη φορμα του κεικ.Κοβουμε τα αχλαδια στα τεσσερα,χαραζουμε πυκνα καθε 1/4 του αχλαδιου τηνν ραχη φτανοντας μεχρι τα 3/4 του αχλαδιου.Τοποθετουμε τις φετες αχλαδιου πανω απο στο μειγμα περιμετρικα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 1 ωρα στον αερα.Βγαζουμε απο το φουρνο οπως ειναι ζεστο με ενα μαχαιρι απλωνουμε απο πανω της πιτας την μαρμελαδα να γυαλισει.!!!!!!!!!!καλη επιτυχια!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)