ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?

5 ποτηρια νερου μουστο βρασμενο
  • 3/4 ποτηριού νερού  αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1/4 ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1/2 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Για το γαρνίρισμα
  • κανελλα και καφουρδισμενο σουσαμι

  •  
    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
    Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν.
     Ρίχνουμε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζουμε σε μπολάκια (ή σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος).
    Την πασπαλίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.!!!!!!!



     
     
     



     

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

    ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

    ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ