ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζανια νερο
3 φλυτζανια ζαχαρη
250 γρ βουτυρο
35γρ κακαο σκονη
1 κγ σοδα
3 φλιτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του
4 αυγα
ΑΦΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
90 γρ βουτυρο
80mlνερο
110 γρ ζαχαρη
240 γρ αχνη
35γρ κακαο σκονη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμενουμε το φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.Βουτυρωνουμε μια φορμα ψησιματος και στρωνουμε μια λαδοκολα.Αναμειγνυουμε το νερο,την ζαχαρη,το βουτυρο,το κακαοκαι την σοδα σε ενα κατσαρολακι ανακατευουμε το μειγμα σε χαμηλη φωτια,χωρις να βρασει,μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.Το αφηνουμε να κοχλασει και χαμηλωνουμε την φωτια,σιγοβραζουμε για 5 λεπτα.Μεταφερουμε το μειγμα σε ενα μπολ και το αφηνουμε να κρυωσει.Προσθετουμε το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκινισει και τα αυγα χτυπημενα πρωτα.Χτυπαμε στο μιξερμεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.Αδειαζουμε στην φορμα και ψηνουμε περιπου για 50 λεπτα.Οταν ψηθει το αφηνουμε πρωτα να κρυωσει και μετα ξεφορμαρουμε.Για το γλασο θα αναμειξουμε το βουτυρο το νερο και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια κοσκινιζουμε την αχνη και το κακαο σε ενα μπολ.Προσθετουμε σταδιακα στο μπολ το μειγμα απο το κατσαρολακιΤο σκεπαζουμε και το βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα.Μετα το 20λεπτο μπορουμε να επαλειψουμε το κεικ μας.Θα το λατρεψετε!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)