ΠΕΡΕΣΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500γρ για ολες τις χρησεις
αλατι 1/2 κουταλακι
2φακελακια ξερη μαγια
χλιαρο νερο οσο παρει

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ κιμα μοσχαρισιο
μαιντανο φρεσκο
1ξερο κρεμμυδι
αλατι,πιπερι
ελαιολαδο
1ποτηρι ζωμο λαχανικων του νερου ποτηρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ ανακατευουμε το νερο με την μαγια,συνεχιζουμε με το αλατι και σιγα σιγα το αλευρι.Ζυμωνουμε ,μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη να κολλαει πολυ ατα χερια.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα.Εντωμεταξυ σε ενα τηγανακι βαζουμε ελαιολαδο και το κρεμμυδι,σοταρουμε μεχρι να παρουν χρωμα,σβηνουμε ριχνοντας τον ζωμο,αλατοπιπερωνουμε και χαμηλωνουμε την φωτια για 30 λεπτα,τελος ριχνουμε το ψιλοκομμενο μαιντανο και αποσυρουμε ,αφου πρωτα εχουμε βεβαιωθει οτι εχει τραβηξει ολα τα υγρα του ο κιμας οτι ειναι στεγνος..
Βαζουμε ενα βαθυ τηγανι με σπορελαιο και αφηνουμε να καψει.Βαζουμε λιγο λαδι στα χερια μας.Περνουμε λιγο λιγο ζυμαρι και το ανοιγουμε με τα χερια μας και βαζουμε μια κουταλια απο την γεμιση και κλεινουμε.Τηγανιζουμε και βαζουμε πανω σε μια πιατελα με χαρτι κουζινας να τραβηξει τα περιτα λαδια!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)