Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

γαλατοπιτα με φυλλο

Αφου εχουν την τιμητικη τους οι πιτες λεω να κανουμε και αλλες, μυρισε ελλαδα!!! 12 – 14 κομμάτια:Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
  • 4-6 φύλλα βασικη συνταγη (οπως το φυλλο της χορτοπιτας)
  • 120 γρ. βουτυρο λιωμενο
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 αβγά μεγάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  
    Προετοιμασία:
    1. Αλείφουμε με βουτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βουτυρο.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C.
    3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
    4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
    5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε  κομμάτιαΓαλατόπιτα με Φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.