Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

σφακιανη πιτα

αντε αλλη μια παρα πολυ τελεια πιτα απο την κυρια κυριακη!!!


Για το φύλλο:
500 γραμμάρια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο.
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό..
Αλάτι.
1 ποτηρακι τσικουδια

Για τη γέμιση:
500γρ μυζήθρα.μαλακη

Για το άρτυμα:
Θυμαρίσιο μέλι.
Σουσάμι καβουρντισμένο.
Καρυδόψιχα χοντροκομμένη.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζυμάρι, ζυμώνοντας όλα τα υλικά. Ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά και στρογγυλά, μεγέθους ενός μεσαίου πιάτου. Απλώνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με ενάμισι κουταλιά της σούπας μυζήθρα. Βρέχουμε με το δάκτυλο περιμετρικά το φύλλο στην άκρη του με λίγο νερό και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο. Πιέζουμε τις άκρες του ελαφρά για να κολλήσουν με το κάτω. Τηγανίζουμε τις πίτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις σερβίρουμε περιχυμένες με το μέλι και πασπαλισμένες με το σουσάμι και τα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.