κεικ με κομματακια σοκολατας σιροπιαστο

Απογευματακι τωρα ειναι ωρα για ενα ωραιο καφεδακι μαζι μεεεεεε
φυσικα κεικ!!!
                      ΥΛΙΚΑ
8 μεσαια αυγα
500γρ βουτυρο
300γρζαχαρη αχνη
500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μπεικιν
2 βανιλιες σε σκονη
50 ml κονιακ
150  γρ σοκολατα κουβερτουρα
150 γρ φιλε αμυγδαλου
για το σιροπι
800ml νερο
χυμοςενος λεμονιου
1 βανιλια
                                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον καδο του μιξερ ριξτε το βουτυρο και την ζαχαρη και χτυπηστε με συρμα για 7λεπτα περιπου μεχρι να ασπρισει και αφρατεψει το μειγμα.Προσθεστε στο καδο του μιξερ τα αυγα ενα ενα και χτυπηστε σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να γινει ομοιγενες το μειγμα.Σενα μπολ μεταλλικο κοσκινιζουμε το αλευρι,προσθετουμε στην συνεχεια τις βανιλιες και το μπεικιν και ανακατευουμε για ενα λεπτο στην συνεχει το κονιαν και χτυοαμε για2 λεπτα ακομα.κοβουμε την σοκολατα σε κομματακια και την αλευρωνουμε.Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε το ταψακι μας.Ριχνουμε την κουβερτουρα στο ταψακι οχι ολοι αδειαζουμε το μειγμα μας στο ταψι και στην συνεχεια ριχνουμε και τα υπολοιπα σοκολατακια μας και πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις σρους 180 βαθμους για 40 λεπτα.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το νερο και την ζαχαρη και βραζουμε για6με 7 λεπτα.Πριν κατεβασουμε απο την φωτια ριχνουμε την βανιλια και το λεμονι με μια βαθια κουταλα ριχνουμε τι σιροπι σιγα σιγα στο κεικ.Αφηνουμε το κεικ για μια ωρα να κρυωσει και και σερβιρουμε. μμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!



Σχόλια

  1. το ιδιο μπορειτε να το κανετε σε ατομικα φορμακια τυπου μαφινς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ