Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

βασικες συνταγες ζυμης

βασικη για φυλλο πιτας
                  ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησης
3 κγξυδι
3κγ λαδι
αλατι
και νερο οσο παρει
                                                          ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε το αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το ξυδι το λαδι και το αλατι και το χλιαρο νερο.Πλαθουμε μεχρι να ξεκολαει η ζυμη απο τα χερια μας ενα μαλακο ζυματακι.Το αφηνουμε να ξεκουραστει και στην συνεχεια το κανουμε μπαλιτσες και ανοιγουμε φυλλαρακια με την βεργα (εβα πολυ λεπτο ξυλαρακι).μπορουμε να κανουμε σπανακοπιτα,χορτοπιτα,τυροπιτα μπουγατσα(θελει πολυ λεπτο ομως)κοτοπιτα κρεατοπιτα ολων των λογιων τις πιτες.καλη επιτυχια!!!!

 

Χρυσή Ζύμη - Χωριάτικο φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.