ζυμη κουρου

Υλικά
  • 10 γρ. ΑΛΑΤΙ
  • 5 γρ. κρυσταλλική ΖΑΧΑΡΗ
  • 300 γρ. σκληρό Βουτυρο
  • 25 γρ. ΞΥΔΙ
  • 175 γρ. ΝΕΡΟ
  • 500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ(κοσκινισμένο)

Εκτέλεση


Κόβουμε το Βουτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ με το φτερό και χτυπάμε στην 1η ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου. Η υφή του μείγματος μετά το δούλεμα πρέπει να είναι όπως τα σβόλια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, νερό και δουλεύουμε όλο το μείγμα, μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή του. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50γρ. (π.χ τυροπιτάκια) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά περίπου. Μετά την ξεκούραση της ζύμης ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με τη βοήθεια κουπ – πατ και βάζουμε μέσα τη γέμιση για τυρόπιτα ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας μας και την κλείνουμε σα μισοφέγγαρο. Την αλείφουμε με αβγό με τη βοήθεια ενός πινέλου και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά περίπου .Μπορουμε να φτιαξουμε ταρτες γλυκες η αλμυρες και υπεροχα τυροπιτακια και χορτοπιτακια!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)