χορτοπιτα με αγρια χορτα

Σημερα ειχαμε λαικη στην γειτονια μου και πηρα πολυ ωραια χορταρακια αγρια και λεω να φτιαξουμε παρεα μια πιτουλα τι λετε?

ΥΛΙΚΑ για την γεμιση
1κιλο χορτα της αρεσκειας σας
ενα πρασο
3 κρεμμυδακια φρεσκα
μισο ματσακι ανηθο
2 αυγα
1/2κιλο φετα βαρελισια
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
μιρωνια
καυκαλιθρες
μαραθο

ΥΛΙΚΑ για την ζυμη
1κιλο αλευρι χωριατικο
3 κουταλιες ελαιολαδο
2 κουταλιες σουπας ξυδι
αλατι
νερο χλιαρο οσο παρει


                                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα χορταρακια μας.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε νερο και ζεματιζουμε τα χορτα μας μεχρι να μαλακωσουν,μολις μαλακωσουν τα βαζουμε στο σουρωτηρη να στραγγιξουν.Σε μια μεγαλη λεκανη ριχνουμε το αλευρι μας και κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το ξυδι και το λαδι και το αλατακι και στην συνεχεια νερακι και ζυμωνουμε,εως οτου γινει μια ωραια μαλακια ζυμη ,την βαζουμε στην ακρη να ξεκουραστει.Περνουμε τα χορταρακια μας και τα αδειαζουμε σε ενα μπολ,κοβουμε τον ανηθο προσθετουμε τα κρεμμυδακια και το πρασο ολα ψιλοκομμενα.Στην συνεχεια προσθετουμε τα αυγα μας και την μιση ποσοτητα της φετας,το αλατακι και το πιπερακι.παιρνουμε την ζυμη μας και την κοβουμε σε μικρα μπαλακια σαν μπαλακι του τενις,πασπαλιζουμε με νισεστε την επιφανεια εργασιας μας και ανοιγουμε το φυλλο οσο πιο λεπτο τοσο καλυτερα.Παιρνουμε ενα ταψακι και το παιρναμε λαδακι προσθετουμε το πρωτο φυλλαρακι μας και προσθετουμε ακανονιστα απο την γεμιση μας και απο πανω προσθετουμε και απο την υπολοιπη φετα που κρατησαμε προηγουμενος,ετσι συνεχιζουμε μεχρι να μας τελειωσει η γεμιση φυλλο γεμιση,φυλλο γεμιση.μολις βαλουμε το τελευταιο φυλλαρακι μας το πασπαλιζουμε με λιγο νερακι και λαδακι.Ψηνουμε για μια ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.καλη σας ορεξη και καλη επυτυχια!!!!!



                                                                                                             








Σχόλια

  1. με την ζυμη αυτην μπορειτε να φτιαξετε τυροπιτες,σπανακοπιτες ,κοτοπιτες,ολων τον λογιων τις πιτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)