Κρουασαν με πραλινα φουντουκιου!!

Μια πολλη ευκολη και γρηγορη για κρουασαν συνταγη.
Υλικα
250γρ γαλα εβαπορε
200ml ελαιολαδο
1 φακελακι ξερη μαγια
αλατι ,ζαχαρη
και 1 κιλο αλευρι μαλακο περιπου οσο σας παρει για μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη.
  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα τα υγρα υλικα μαζι,στην συνεχεια διαλυουμε την μαγια .
και προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα.
φτιαχνουμε μια ζυμη μαλακη σχεδον να κολλαει στα χερια.
Αφηνουμε να ξεκουραστει 30 λεπτα.
Χωριζουμε σε τρια μεροι.
Ανοιγουμε το καθε κομματι σε ψιλο φυλλο,χωριζουμε σε τριγωνα και στην συνεχεια αλειφουμε πραλινα φουντουκιου.και κλεινουμε σαν κρουασαν.
Προθερμαινουμε τον φουρνο και βαζουμε να ψηθουν για περιπου 30 λεπτα.
Μεχρι να ροδισουν.Καλη επιτυχια !!!!!!

Σχόλια

  1. Αυτη η ζυμη ειναι φανταστικη,μπορειτε να την κανετε και για πιτσα και τυροπιτακια και γλυκα οπως κρουασαν κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)