ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ

ΣΑΡΜΑΔΕΣ!!!!ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ Η ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ!!!!
ΥΛΙΚΑ
2ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
... 1ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 3ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2ΚΟΥΠΑ 125 ΓΡ
20 ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολακι σοταρουμε ελαφρα το ρθζι μαζι με τα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα,αποσυρουμε και σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα ψιλοκομμενα.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε 1 με 2 φυλλα αμπελοφυλλα στον πατο
Ανακατευουμε τα μυρωδικα και βοτανα μας μαζι με το σοταρισμενο ρυζακι.
Σε καθε ενα αμπελοφυλλο βαζουμε μια κουταλια του γλυκου στην μεση και χαμηλα του φυλλου,τωρα προσπαθουμε να ρολαρουμε το φυλλο μας αφου πρωτα κλεινουμε αριστερα και δεξια πλευρα του φυλλου προς τα μεσα,αν κανετε ενα δυο θα το βρειτε υο κολπακι.τοποθετουμε κολλητα στην κατσαρολα μας τα ντολμαδακι,μεχρι να τελειωσουμε τα φυλλα.Μην ξεχασετε να αλατοπιπερωσετε την γεμιση.
Βραζουμε 2 κουπες νερο και τις αδειαζουμε στην κατσαρολα ,ριχνουμε και το λεμονι και το ελαιολαδο.Αλατοπιπερωνουμε και σκεπαζουμε με ενα πιατακια για να μην μας χαλασουν το σχημα τους τα ντολαμαδακια μας,κλεινουμε και με το καπακι και χαμηλωνουμε την φωτια και τα αφηνουμε να βραζουν για 35 με 40 λεπτα!!!καλη επιτυχια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)