ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ φυλλο κρουστας
2/3 τσαγιου βουτυρο
ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 φλιτζ τσαγιου ζαχαρη
1 φλιτζ τσαγιου νερο
χυμο απο 1.2 λεμονι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
500mlγαλα
5κουτ σουπας ζαχαρη
4κροκους αυγων
3κουτ σουπας αλευρι
2κουτ σουπας κορν φλαουρ
2κουτ σουπας βουτυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιωνουμε το βουτυρο σε ενα κατσαρολακι ,βουτυρωνουμε την μιση επιφανεια ενος φυλλου και διπλωνουμε στην μεση.Βουτυρωνουμε και την αλλη μιση πλευρα του φυλλου και ξαναδιπλωνουμε στην μεση,ετσι δημιουργουμε μια στενομακρη λωριδα.Την αλειφουμε ολοι την επιφανεια της λωριδας.Διπλωνουμε την ακρη του φυλλου φτιαχνοντας ςνα τριγωνο,συνεχιζουμε το διπλωμα μια αριστερα μια δεξια,αν περισσευει λιγο φυλλο απο τα τριγωνακια μας το κοβουμε,συνεχιζοντας την ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλα μας.Τα τοποθετουμε σε μια βουτυρωμενη λαμαρινα και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1.2 ωρα μεχρι να αποκτησουν ενα ωραια χρωμα.Τα βγαζουμε απο το φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν.Ετοιμαζουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης.Χτυπαμε σε ενα μπολ τα αυγα με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν.Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι και το κορν φλαουρκαι 2 κουτ σουπας απο το γαλα,βαζουμε το γαλα να παρει μια βρασειι και σιγα σιγα ριχνουμε το μειγμα αυγων,ανακατευουμε συνεχως μην μας κολλησει,αποσυρουμε και ριχνουμε το βουτυρο.Αφηνουμε να κρυωσει.Με την βοηθεια ενος μαχαιριου σκιζουμε απο πανω τα τριγωνακια μας σαν μια φωλιτσα.Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα κατσαρολακι και μολις παρει μια βραση μετραμε 3 λεπτα και αποσυρουμε,ραντιζουμε τα τριγωνακια μας.Βαζουμε σε ενα κορνε την κρεμα και γεμιζουμε τα τριγωνακια μας,τα τοποθετουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ