ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 λαχανο
1κιλο κιμα μοσχαρισιο
1 ματσακι ανηθο
1ξερο κρεμμυδι
1κουπα ρυζι καρολινα
1ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια
ελαιολαδο
αλατι και πιπερι
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2αυγα
1λεμονι
αλατι και πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα τηγανακι τσιγαριζουμε τον κιμα και τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια,στην συνεχεια προσθετουμε τον ψιλοκομμενο ανηθο,και στο τελος το ρυζι,αλατοπιπερωνουμε και σβηνουμε.Βαζουμε μια κατσαρολα νερο να βρασει.Κοβουμε σε μεγαλα κομματια το λαχανο και το ζεματιζουμε κομματι κομματι για λιγα δευτερολεπτα στην κατσαρολα με το νερο.Περνουμε ενα ενα λαχανο και βαζουμε στην μεση καθε φυλλο μια κουταλια μειγμα απο τον κιμα τυλιγουμε σε ρολακια και τοποθετουμε στον πατο μιας κατσαρολας γυρω γυρω,κανουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να μας τελειωσει ο κιμας.Βαζουμε ενα πιατο πανω απο τα ντολμαδακια και βαζουμε και ενα ποτηρι νερο.Βραζουμε για μια ωρα.Χτυπαμε τα αυγα με το λεμονι και περνουμε λιγο λιγο ζουμι απο την κατσαρολα και ανακατευουμε αλατοπιπερωνουμε και κουναμε λιγο την κατσαρολα να ανακατευτει το αυγολεμονο με τα ντολμαδακια...ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΨΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)