ΜΙΛΦΕΙΓ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακερο σφολιατα ετοιμη
λιγο ζαχαρη για το πασπαλιζμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 κιλο γαλα φρεσκο
200γρ ζαχαρη
120 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
4 αυγα
50 γρ βουτυρο
1 κλωναρακι φρεσκια βανιλια(αν οχι βαλτε βανιλιες 2)
300γρ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ
1κουτ γλυκ ξυσμα πορτοκαλιου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοβουμε σε τρεις ισες λωριδες την σφολιατα,με ενα πιρουκανι τρυπαμε την σφολιατα να μην μας φουσκωσει και την πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ



Σ ε ενα βαθυ σκευος,ανακατευουμε το αλευρι με την ζαχαρη και τα αυγα.Σε ενα  κατσαρολακι, βραζουμε το γαλα και την βανιλια.Παιρνουμε την μιση ποσοτητα γαλα και την ανακατευουμε με το μειγμα αυγων και το αδειαζουμε με στο υπολοιπα γαλα,ριχνουμε και το ξυσμα και μολις παρει βραση και πηξει το αποσυρουμε απο την φωτια.Προσθετουμε το βουτυρο και αδειαζουμε την κρεμα μας σε ενα μπολ και σκεπαζουμε με μεμβρανη,να μην σβολιαση.Μην ξεχασετε να αφαιρεσετε το κλωναρακι απο την βανιλια.Οταν η κρεμα κρυωσει πολυ καλα ,την ανακατευουμε και της προσθετουμε την μιση σαντιγυ.Σε ενα μακροστενος σκευος τοποθετουμε την μια σφολιατα και κρεμαστην συνεχεια αλλη μια σφολιατα και κρεμα και τελος σαντιγυ και τριμενη σφολιατα απο πανω και αχνη ζαχαρη για πασπαλιζμα!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ