Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΕΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1πακετο λαζανια
2 κρεμμυδια ψιλοκκομενα
1νεροποτηρο φρεσκο χυμο ντοματας
1 κιλο πατατες
300γρ τυρι τριμμενο ρεγγατο κατα προτιμηση
ελαιολαδο
1κουπα φρεσκο γαλα
100γρ βουτυρο
1κουτ γλυκ μοσχοκαρυδο
κανελα
πιπερι αλατι
ελαιολαδο







ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε σε μια κατσαρολα νερο και αλατι,μολις παρει βρασει ζεματιζουμε για 1 λεπτο τα λαζανια μας,οχι ολα μαζι θα κολλησουν.Τα βγαζουμε και τα περυχινουμε με λιγο ελαιολαδο να μην μας κολλησουν.Καθαριζουμε και κοβουμε στα τεσσερα τις πατατες τις βραζουμε και αυτες σε αλατισμενο νερο για 20 λεπτα.Σουρωνουμε τις πατατες και τις αδειαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ.Προσθετουμε το βουτυρο το μοσχοκαρυδο το πιπερι και το γαλα.Λιωνουμε με μια τρυπητη κουταλα και προσθετουμε αλατι αν χρειαζεται.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ελαιολαδο και το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι.Σοταρουμε και προσθετουμε την ντοματα την κανελα και το αλατι και πιπερι,αφηνουμε να δεσει η σαλτσα μας.Σε ενα ταψι η πυρεξ το λαδονουμε και βαζουμε την πρωτη στρωση απο τα λαζανια,λιγη σαλτσα και λιγο τυρι τρυμμρνο,επαναλαμβανουμε την διαδικασια αλλη μια φορα.Στρωνουμε την τελευταια στρωση λαζανια και βαζουμε τον πουρε και τυρι τριμμενο οτι εμεινε.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 με 40 λεπτα στις αντιστασεις!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.