Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΕΙΝΑΙΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ!!!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!!


ΥΛΙΚΑ
2 1/2 ποτηρια ελαιολαδο
1 κουτ σουπ κανελα
1 κουτ γλυκ γαρυφαλλο
1/2ποτηρι κρασιου ουζο
χυμος απο ενα πορτοκαλο και το ξυσμα του
ξυσμα απο ενα λεμονι
1κουτ γλυκ σοδα μαγειρικη
1 ποτηρι του κρασιου ζαχαρη
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
4κουπες αλευρι μαλακο
1ποτηρι αλισιβα(σταχτονερο)
ΓΙΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
1κουπα μελι
2κουπες ζαχαρη
2κουπες νερο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Καρυδια
σουσαμι
κανελα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με μια κουπα νερο μια κουταλια της σουπας σταχτονερο,το αφηνουμε να βραζει για 2 λεπτα,κατεβαζουμε και στην συνεχεια μολις κρυωσει σουρωνουμε.Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος το αλευρι.Ανακατευουμε και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια μαλακια ζυμη,αν χρειαστει προσθετουμε αλευρι.Αφηνουμε για 10 λεπτα να ξεκουραστει.Πλαθουμε σε μακροστενο σχημα και βαζουμε σε λαμαρινα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα μεχρι να ροδισουν.Εντωμεταξυ φτιαχνουμε το σιροπι.Βαζουμε ολα τα υλικα και τα βραζουμε για 5 λεπτα,κατεβαζουμε και μολις βγουν τα μελομακαρονα τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα σιροπιαζουμε.Σε ενα τηγανακι βαζουμε ελαχιστοο λαδακι και τσιγαριζουμε ελαφρως το σουσαμακι μας και τα καρυδια χοτροκομμενα.Πασπαλιζουμε τα μελομακαρονα μας με κανελα και σουσαμι και καρυδια!!!!!!!!καληη επιτυχια!!!!!!!!!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.