ΤΟΥΡΤΟΜΠΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
200γρ σοκολατα γαλακτος
1πακετο μπιμπερ
100γρ βουτυρο λιωμενο
2 μπανανες
1 κρεμα γαλακτος μικρη
2κουτ σουπασ ζαχαρη αχνη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
βουτυρο
κρεμα γαλακτος
ζαχαρη




Τριβουμε το μπισκοτο μας και προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο.Ανακατευουμε και βαζουμε το μειγμα σαν βαση σε ενα στρωγγυλι τσερκι.Τοποθετουμε στο ψυγειο γοα 30 λεπτα.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το βουτυρο ,την ζαχαρη και την κρεμα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να σκουρυνει το μειγμα μας και κατεβαζουμε.Βγαζουμε το τσερκι απο το ψυγειο και αφου εχει κρυωσει η καραμελα μας περιχυνουμε το μπισκοτο.Κοβουμε σε ροδελες τις μπανανες μας και τις βαζουμε και αυτες πανω απο την καραμελα να την σκεπασει τελειως.Σε ενα μπεν μαρι λιωνουμε την σοκολατα.Περυχινουμε και αυτην πανω απο τις μπανανες.Στιο μιξερ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος μαζι με την ζαχαρη αχνη μεχρι να γινει σαντιγυ.Βαζουμε για λιγο την σαντιγυ στο ψυγειο και στην συνεχεια στο λιζουμε με την σαντιγυ την τουρτα μας.Αφηνουμε την τουρτα για 5 ωρες τουλαχιστον στο ψυγειο πριν σερβιρουμε!!!!!!

Σχόλια

  1. Μαρία φαίνεται πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκό.Μπορεις να μου πεις πόσο βούτηρο και πόση ζάχαρη χρειαζόμαστε για την Καραμέλα????ευχαριστώ.Αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 380 γρ κρεμα γαλακτος
    180γρ ζαχαρη
    90γρ βουτυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ