Cupcakes Βανιλιας

ΥΛΙΚΑ
1/2 φλυτζανι βουτυρο
1αυγο
2 κροκοι αυγων
1μπαστουνι βανιλιας ανοιγμενο κατα μηκος
1κουταλακι του γλυκου εκχυλισμα βανιλιας(πωλουνται σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ)
1 1/2 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις
1 1/2 κουταλακι μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλακι αλατι
3/4 φλυτζανι ζαχαρη
1/2 κρεμα γαλακτος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφηνουμε τα αυγα και το βουτυρο τουλαχιστον μιση ωρα πριν ξεκινουσουμε την συνταγη.Απο το μπαστουνακι της βανιλιας ,ξυνουμε τους σπορους του.Σε ενα μπολ ανακατευουμε αλευρι ,μπεικιν και το αλατι.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Χτυπαμε το βουτυρο με το μιξερ και στην συνεχεια μολις ασπρισει το βουτυρο προσθετουμε,την ζαχαρη και συνεχιζουμε το χτυπημα.Προσθετουμε το αυγο ,τους κροκους,τους σπορους βανιλιας και την μιση κουταλια εκχυλισμα βανιλιας.Χτυπαμε δυνατα ,προσθετουμε το μειγμα αλευριου και την κρεμα γαλακτος και συνεχιζουμε το χτυπημα λιγο ακομα.Γεμιζουμε τις θηκουλες που παιρνουμε για να κανουμε μικρα κεικ τα 3/4 λιγο ποιο πανω απο την μεση.Ψηνουμε για 20 λεπτα.Αφηνουμε να κρυωσουν και τα γαρνιρουμε με σαντιγυ και χρωμα ζαχαροπλαστικης με ενα κορνε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)