ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1πακετο φυλλο κρουστας
400γρ βουτυρο αγελαδος αναλατο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
5 αυγα
1 1/2 λιτρο φρεσκο γαλα
400γρ ζαχαρη
200γρ ψιλο σιμιγδαλι
15γρ ξυσμα πορτοκαλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
450 γρ ζαχαρη
550ml νερο
1 βανιλια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Χτυπαμε τα αυγα σε ενα μπολ να αφρατεψουν.Σε μια μεγαλη κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε το ξυσμα και το σιμιγδαλι.Ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει το μειγμα.Κατεβαζουμε απο την φωτια ανακατευοντας συνεχως.Ριχνουμε και τα αυγα σιγα σιγα και ξαναβαζουμε την κρεμα στην φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να παρει μια βρασει.Αποσυρουμε και αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας που και που.Λιωνουμε τα 100 γρ βουτυρο και βουτυρωνουμε το ταψι.Χωριζουμε τα φυλλα του πακετου στην μεση και τα απλωνουμε τα μισα βουτυρωνοντας ενα ενα .Αδειαζουμε την κρεμα στο ταψι και στρωνουμε απο πανω τα υπολοιπα φυλλα βουτυρωνοντας τα ενανα.Κοβουμε σε κομματια απο πανω το γαλακτομπουρεκο και λιωνουμε και το υπολοιπο βουτυρο και το περιχυνουμε απο πανω.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για μια ωρα.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε την ζαχαρη,το νερο και την βανιλια και τα φηνουμε να βρασουν τουλαχιστον 30 λεπτα.Βγαζουμε το γλυκο μας απο το φουρνο και οπως ειναι ζεστο περιχυνουμε με το σιροπι το αφηνουμε να ξεκουραστει για 20 λεπτα και σερβιρουμε!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)