ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο σφολιατας ετοιμη
1 1/2 κουπα ζαχαρη
λιγη κανελα
1 κουπα νερο
1 κρεμα γαλακτος
1/2 κουπα ζαχαρη αχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Ανοιγουμε στον παγκο εργασιας μας την σφολιατα.Κοβουμε μακροστενα κομματια βγαινουν 2 στην σφολιατα.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους .Ψηνουμε τις σφολιατες μας αφου τις εχουμε τρυπησει με ενα πιρουνακι και τις εχουμε πασπαλισει με ζαχαρη και κανελα.Αφου ψηθουν τις αφηνουμε να κρυωσουν.Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε μια κουπα νερο και μια κουπα ζαχαρη.Μολις κρυωσουν οι σφολιατες μας τις κοβουμε και τις ανοιγουμε καθε μια σαν σαντουιτσ.Με ενα κουταλακι σιροπιαζουμε τις σφολιατες και τις αφηνουμε να το ρουφηξουν καλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη αχνη και χτυπαμε εωςοτου πετυχουμε μια σφιχτη σαντιγυ.Την βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.Με ενα κορνε το γεμιζουμε σαντιγυ και γεμιζουμε τις σφολιατες στην μεση.Τοποθετουμε τις γλωσσες τις πεθερας στο ψυγειο για 2 ωρες στην συνεχεια μπορουμε να τις σερβιρουμε.(μπορουμε να τα γεμισουμε τα μισα με κρεμα πατισερι και σαντιγυ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ