ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

Υλικά: 500g τριβελάκι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
7 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 ½ φλυτζάνι γραβιέρα
1 ½ φλυτζάνι έμενταλ
1 ½ φλυτζάνι ρεγκάτο ή τσένταρ
1 φλυτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
100ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
μοσχοκάρυδο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα 2/3 της γραβιέρας, του έμενταλ και του ρεγκάτο και όλη την παρμεζάνα. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο και προσθέτετε αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τα υπόλοιπα τυριά. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε σε φούρνο 180 βαθμών για 30 λεπτά.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)