περεκ στο τηγανι

πιτες περεκ θα βρειτε σε καταστηματα με ποντιακα προιοντα
δοκιμαστε την αξιζει τον κοπο!!!!!

Υλικά

3 φύλλα περέκ
100 γραμμάρια λάδι ή 100 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά έτσι ώστε να κάψει και προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Αφού έχουμε βρέξει λίγο το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να μαλακώσει το βάζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την μια μεριά. Αφού ψηθεί το γυρίζουμε και από την άλλη και προσθέτουμε το τυρί ή το παραδοσιακό κεφαλοτύρι. Tο σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο το οποίο επίσης έχουμε βρέξει και το γυρνάμε για να ψηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Αυτό το κάνουμε και στο τελευταίο φύλλο και έτσι κάνουμε μια απλή πίτα την οποία την βγάζουμε από το τηγάνι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Το περέκ είναι έτοιμο για φάγωμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)