ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ! !ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΑ.

ΥΛΙΚΑ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησης
2 φακελακια μαγια
1 κουπα ζαχαρη
150γρ λιωμενο βουτυρο
1κουπα γαλα χλιαρο
7 αυγα
4κγμαχλεπι
2κγ μαστιχα λιγο αλατι
και ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
                               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Δυαλυουμε την μαγια σε λιγο χλιαρο γαλα.Προσθετουμε μιση κουπα αλευρι και ανακατευουμε το μιγμα και το αφηνουμε σκεπασμενο για 30 λεπτα.Σε ενα μπολ χτυπαμε τα 6 αυγα και προσθετουμε την ζαχαρη,το αλατι,το μαχλεπι,την μαστιχα ,το ξυσμα και το μειγμα μαγιας.Προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να πετυχουμε μια λεια ζυμη.Ζεσταινουμε το βουτυρο,το παιρνουμε με τα χερια μας και το βαζουμε στην ζυμη την οποια την διπλωνουμε χωρις να ζυμωνουμε.Αυτο το κανουμε μεχρι να απορροφηθει ολο το βουτυρο.Σκεπασουμε την ζυμη μας για μιαμιση ωρα μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο,την αφηνουμε σε ζεστο μερος .Την χωριζουμε στην μεση και πλαθουμε 2 λωριδεςτις στριβουμε για να γινουν κοτσιδες.Βαζουμε τα τσουρεκια μας σε 2 βουτυρωμενα ταψια και τα αφηνουμε σε χλιαρο μερος για αλλη μιαμιση ωρα.Χτυπαμε το αυγο που κρατησαμε και αλειφουμε τα τσουρεκια μας.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 με 40 λεπτα.Το αποτελεσμα θα σας δικαιωσει πιστεψτε με!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Picture
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)