ΩΤΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ
7 αυγα
1/2 κιλο γιαουρτι 1/2κιλο ζαχαρη
1 φακελακι μπεικιν
2 βανιλιες
1 κουτ γλυκου σοδα
1 σφηνακι ουζο
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1/2φλιτζ τσαγιου χυμος πορτοκαλι
1 κιλο αλευρι
1κουτ σουπας μελι
κανελα σε σκονη
                       EKTEΛΕΣΗ
κοσκινιζουμε το αλευρι και το ριχνουμε σε ενα μπο.Σε ενα αλλο μπολ,ριχνουμε τη ζαχαρη και τα αυγα και ανακατευουμε με τα χερια,ωσπου να φτιαξουμε ενα ομογενοποιημενο μειγμα.Στη συνεχεια προσθετουμε το χυμο απο το πορτοκαλι το ουζο και το γιαουρτικαι ανακατευουμε και παλι πολυ καλα με τα χερια.Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα τη σοδα τη βανιλια και το μπεικιν και ανακατευουμε και παλι.Παιρνουμε το κοσκινισμενο αλευρακι μας και το προσθετουμε και αυτο στο μειγμα μας ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια σφιχτη και ελαστικη ζυμη την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει για μινη ωριτσα.Μολις το ζυμαρακι μας ειναι ετοιμο το χωριζουμε σε μικρες μπαλιτσες.Πασπαλιζουμε την επιφανεια εργασιας μας και ανοιγουμε  τα μπαλακια σε χοντρα φυλλα με τον πλαστη.Κοβουμε τις ακρες των φυλλων ωστε να γινουν τετραγωνα και στην συνεχεια κοβουμε το καθε φυλλο σε χοντρες λωριδες τις οποιες κοβουμε σε ρομβους.Σε καθε ρομβοχαραζουμε μια σχισμη στην μεση παιρνουμε τη μια ακρη του ρομβου και την τραβαμε.Ετσι φτιαχνουμε τπ ωτιο.Στην συνεχεια ζεσταινουμε αρκετο λαδι και μολις καψει ρχνουμε τα ωτια για πολυ λιγο εως οτου να ροδισουν τα βγαζουμε και τα σερβιρουμε σε πιατελα  πασπαλιζον
  τας τα με κανελα και καρυδια και με μελι!!!!
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ το ονομα αυτου του παραδοσιακου γλυκισματος οφειλεται στο γεγονος οτι το σχημα του ,που θυμιζει αυτακια.Προσφεροταν σε γαμους αλλα και λεχωνες απο τους συγγενεις και φιλους!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)