ΜΑΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ για την ζυμη
1/2κιλο αλευρι
1 αυγο
1/2φλιτζ τσαγιου νερο
αλατι
                                      για την γεμιση
300γρ κιμας μοσχαρισιος
1 κρεμμυδι ξερο
1 κουτ γλυκου μπαχαρι
1 κουτ γλυκου κανελα
μια πρεζα κυμινο
μια πρεζα φαρυφαλο σκονη
μαιντανος
μια κονσερβα ντοματακια ψιλοκομμενα
αλατι πιπερι
για την σαλτσα
2 κουτ γλυκου ελαιολαδο
μια σκελιδα σκορδο
μισο κιλο γιαουρτι στραγγιστο μια πρεζα μοσχοκαρυδο αλατι και πιπερι παπρικα γλυκια
                                                  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακαταευουμε το αλευρι το αυγο και το αλατι και σιγα σιγα προσθετουμε το νερακι ζυμωνουμε ωσπου να δημιουργηθει μια σφιχτη ζυμη.Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για μια ωρα.Στην συνεχεια ετοιμαζουμε τη γεμιση τριβουμε το κρεμμυδι και τον μαιντανο και τα ανακατευουμε ζυμωνοντας ολα τα υλικα της γεμισης,σε ενα τηγανακι σοταρουμε την γεμιση. Μολις η ζυμη μας ειναι ετοιμη την ανοιγουμε σε λεπτο φυλλο το οποιο κοβουμε σε μικρα τετραγωνα κομματια.Σε καθε ενα απο τατρετραγωνακια βαζουμε με ενα κουταλακι λιγη απο την γεμιση.Ανασηκωνουμε τις ακρες της ζυμης και τις ενωνουμε ωστε να σχηματισουμε μικρα κλειστα πουγκακια.Σε μια κατσαρολα με πολυ νερο και λιγο λαδι βραζουμε τα μαντι.Οταν ανεβουν στην επιφανεια ειναι ετοιμα και τα σουρωνουμε  και τα ψηνουμε για λιγο σε προθερμασμενο φουρνο.Πριν βγαλουμε τα μαντι απο το φουρνο ετοιμαζουμε την σαλτσα γιαουρτιου ανακατευοντας ολα τα υλικα.Τα βγαζουμε απο τον φουρνο και τα σερβιρουμε ζεστα με την σαλτσα γιαουρτιου!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ