ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

                           Υλικά συνταγής:
Αλεύρι  1 κιλό
Χλιαρό νερό: 500 γρ.
Αλάτι: 30 γρ.
Ζάχαρη: 50 γρ.
Μαγιά ξερή: 2 φακελάκια
  Λιωμένη μαργαρίνη: 100 γρ. 
σουσαλι 30 γρ


  

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  Προθερμένετε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζετε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι ή μερικά φορμάκια, με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη,  και το νερό σε μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε την ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνετε 10 - 15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή).
  Χωρίζετε την ζύμη σε 24 μέρη. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ ή ταψάκι μπόλικο νερό. Σε άλλο ταψάκι απλώνετε το σουσάμι. Κάνετε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους περίπου 20 - 25 εκ., τα βουτάτε στο μπολ με το νερό και τα κυλάτε στο σουσάμι. Τα κλείνετε σε κουλούρια και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 περίπου λεπτά. Ψηνουμε τα κουλουρια μας στους 180 βαθμους για 20 λεπτα!!!καλη επιτυχια!!!!
 
                                            Κουλούρια Θεσσαλονίκης          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)