τουρτα αμυγδαλου μμμμμμμ

πολυ καλο παιδια μπορειτε να τη διακοσμησετε με οτι θελετε εγω με αμυγδαλο φιλε και σαντιγυ!!!!!!                                                  


                                          ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
                               4αυγα
                           1κουπα αλευρι που φουσκωνει μονο του
                          1 κουπα ζαχαρη
                           1βανιλια
            (για σοκολατενιο παντεσπανι προσθετουμε 2κουταλιες της σουπας κακαο και 2κουταλιες γαλα)
                                      

                                                      ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
                 χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει το μειγμα προσθετουμε το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκινισει(παιδια οπου χρησημοποιουμε αλευρι να το κοσκινιζουμε κανει το γλυκο μας αφρατο)και ανακατευουμε με κυκλικες κινησεις για να μην φυγει ο αερας απο τα αυγα και την βανιλια ετσι την προσθετουμε συγνωμη δεν την ανεφερα παραπανω.
βαζουμε σε ενα μακροστενο ταψακι λαδοκολα και αδειαζουμε το μειγμα .ψηνουμε στους 180βαθμους για 20λεπτα μολις το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει.
                                                
                                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Υλικά
  • 6 ποτήρια γάλα φρέσκο (περίπου 1 1/2 λίτρο)
  • 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ και αλεύρι, σε αναλογία 3-3, 4-2 , 5-1 κλπ. ή αντίστροφα ή μόνο κορν φλάουρ
  • 8 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
  • 6 κρόκους αυγών (εγώ χρησιμοποιώ 2 – 3)
  • 1 κ.γ. βούτυρο
κραταμε λιγο γαλα περιπου 1/2κουπα και το υπολοιπο το βαζουμε να βρασει,χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το κορν φλαουρ το αλευρι τους κροκους το αλατι την βανιλια και το κρυο γαλα και τα ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να παρουν υγρασια να βραχουν στην συνεχεια μολις βρασει το γαλα το αδειζουμε γρηγορα γρηγορα και ανακατευουμε καλα βαζουμε την κρεμε στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως να μας κολλησει μολις αρχισει να κοχλαζει ειναι ετοιμη και ριχνουμε μεσα και το βουτυρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)