ΔΙΠΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
4κσ αχνη
2 αυγα και 2 κροκους
1κγ μπεικιν
2 βανιλιες
μισο φλ νερο
2φλ λαδι
κανελα και καρυδια για πασπαλισμα
ΣΙΡΟΠΙ
250ml νερο
500γρ μελι
125γρ ζαχαρη
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοσκινιζουμε το αλευρι προσθετουμε την αχνη το μπεικιν,τις βανιλιες και ανακατευουμε προσθετουμε το λαδι,το νερο και τα αυγα.Ζυμωνουμε καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη μαλακεια και ευπλαστη,την αφηνουμε να ξεκουραστη.Ανοιγουμε την ζυμη μας με ενα μπλαστη σε ενα μεγαλο φυλλο οχι πολυ λεπτο ουτε πολυ χοντρο.Κοβουμε σε λωριδες,εντωμεταξυ εχουμε βαλει το τηγανι μας να ζεσταθει το λαδι.Κοβουμε σε μακροστενα κομματια την ζυμη μας,την τοποθετουμε την διπλα στο τηγανι και μετην βοηθεια ενος πιρουνιου στριβουμε την ζυμη μας μεσα στο τηγανι για να γινει σαν σαλιγκαρος.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελιωσει το ζυμαρακι μας.Βαζουμε το σιροπι να ετοιμαζεται προσθετοντας ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι.Τσιροπι ειναι ετοιμο οταν παρει βραση μετραμε 5 λεπτα και σβηνουμε.Μολις κρυωσουν οι διπλες μας τις σιροπιαζουμε μια μια μεσα στο κατσαρολακι και τις πασπαλιζουμε με κανελα και καρυδια!!!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ