ΚΑΡΟΤΟΨΩΜΟ ΤΕΛΕΙΟ

ΥΛΙΚΑ
ΚΑΡΒΕΛΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
5καροτα βρασμενα πολτοποιημενα
ενα σφηνακι απο το ζουμι τον καροτων
1 φακελακι μαγια
1μισο κιλο αλευρι
1σφηνακι ελαιολαδο
1κουτ γλ αλατι
3κουτ σουπας μελι
1ματσακι φρεσκο δυοσμο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Διαλυστε την μαγια με το ζουμι απο τα καροτα που κρατησαμε .Ριξτε και ανακατεψτε με 2 κσ αλευρι
και καλυψτε με μεβρανη και αφηστε να διπλασιαστει το μειγμα.Βαζουμε το υπολοιπο αλευρι στο μειγμα μαγιας ριχνουμε το λαδι,το μελι και τον πουρε καροτων.τα πλαθουμε ολα μαζι και συμπληρωνουμε με αλευρι αν χρειαστει,οταν ερθουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα αλειφουμε με λιγο λαδι την ζυμη,την αφηνουμε να σταθει και παλι σκεπαζμενη με μεμβρανη για 2 ωρες.χωριζουμε την ζυμη σε 2 μερη και την βαζουμε σε ενα ταψι βουτυρωμενο.Το αφηνουμε να φουσκωσουν για αλλη μιση ωρα.ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για μιση ωρα στους 180 βαθμους.Αν θελουμε το πασπαλιζουμε με κροκαδι αυγου και σουσαμι.Καλη επιτυχια!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)