Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

πισια με γιαουρτι


 ΥΛΙΚΑ
15 γρ νωπη μαγια
1/2κιλο αλευρι
1/2κουτ γλυκου σοδα
1/2 κουτ γλυκου αλατι
1 γλιτζ τσαγιου γιαουρτι
2αυγα
1?2 φλιτζ γαλα χλιαρο
σπορελαιο για το τηγανισμα μελι γιατο γαρνιρισμα
                                    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ριχνουμε το χλιαρο γαλα μαζι με την μαγια και σκεπαζουμε με μια πετσετα για να φουσκωσει την μαγια.Σενα αλλο μπολ ριχνουμε το γιαουρτι τα αυγα το αλατι κατ την σοδα και ανακατευουμε καλα.Στην συνεχεια προσθετουμε το μειγμα με το γαλα και την μαγια και σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε πολυ καλα ωστε να μην δημιουργηθουν σβολοι.Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει για 15 λεπτα με ενα κουταλακι παιρνουμε λιγο λιγο απο την ζυμη και ριχνουμε στο καυτο λαδι μεχρι να ροδισουν.Βγαζουμε τα πισια με μια τρυπητη κουταλα και τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι.Τα σερβιρουμε ζεστα και τα περιχυνουμε με μελι!!!
                        ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙτα πισια ειναι ενα απο τα αγαπημενα σνακ της ποντιακης κουζινας και το οποιο συχνα τρωγεται ως πρωινο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.