το δικο μου γιαουρτι με γευσεις φρουτων εποχης*****************

γεια σας σημερα το πρωι ειχε πολυ κακο καιρο και δεν μπορουσα ουτε εξω να βγω με τον γιαννακη
ο μικρος ηθελε γιαουρτακι ειχα και λιγες φραουλες στο ψυγειο τελεια σκεφτηκα
παιδια ειναι πανευκολο
θα χρειαστειτε
                    υλικα
μισο λιτρο γαλα φρεσκο
ενα κεσεδακι γιαουρτι της αρεσκειας σας
και φρουτα εποχης
                                 



                                      βαζουμε το γαλα σε ενα κατσαρολακι και πριν φουσκωσει παρει την βρασει το κατεβαζουμε το αφηνουμε να γινει χλιαρο μεχρι δηλαδη να μπορουμε να βαλουμε το δαχτυλακη μας και να μπορουμε να το αφησουμε να μετρησουμε εως το20 πολτοποιουμε τα φρουτακια μας στο μουλτι και τα αδειαζουμε στο γαλα παιρνουμε λιγο απο το γαλατακι το βραζμενο και το ανακατευουμε με το γιαουρτακι και το αδειαζουμε στο υπολοιπο γαλατακι,μετα το σκεπαζουμε με κουβερτες και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για τεσσερις ωρες χωρις να το ταρακουναμε καθολου.μετα το βαζουμε στο ψυγειο και το καταναλωνουμε σε 10 με 15 μερες.καλη επιτυχια!!!!!!



tips:προσεχετε μην ειναι πολυ ζεστο το μερος που το εχετε γιατι θα σας ξινιση
αν θελετε δεν βαζετε καθολου φρουτα το κανετε σκετο
το γαλατακι κατα προτιμηση να ειναι βιολογικο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)