ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ αλευρι σκληρο
1μαγια ξερη
1κουπα μελι
1κουτ γλυκ κανελα
50 ml κονιακ
1κουπα μαυρες μικρες σταφιδες
1κουπα γαλα χλιαρο
1αυγο
50 γρ βουτυρο λιωμενο
μια πρεζα αλατι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολακι αδειαζουμε το κονιακ και τις σταφιδες,τις αφηνουμε να σταθουν για 30 λεπτα.Σε ενα αλλο μπολ βαζουμε το γαλα ,την μαγια και ανακατευουμε.Βαζουμε το μελι και στην συνεχεια το αυγο χτυπημενο,την κανελα  και το λιωμενο βουτυρο.Σουρωνουμε τις σταφιδες και τις αδειαζουμε και αυτες,στην συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι.ζυμωνουμε καλα το μειγμα μας μεχρι να σχηματιστει ενα καλο μαλακο ζυμαρι.Αφηνουμε να διπλασιαστει σε μεγεθος σε ζεστο μερος.Χωριζουμε την ζυμη μας σε μπαλιτσες και τις τοποθετουμε σε λαδοκολα στον φουρνο για μιση ωρα,στην συνεχεια ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα και απλωνουμε λιγο γαλα στην επιφανεια τους και ψηνουμε για αλλα 8 με 1ο λεπτα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)