Panettone (ΚΕΙΚ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ)

ΥΛΙΚΑ
40 γρ χλιαρο νερο
50 γρ μαγια
600γρ αλευρι σκληρο
150 γρ αχνη ζαχαρη
5 αυγα
200γρ βουτυρο
ξυσμα ενος λεμονιου
200γρ σταφιδες
200γρ ξερα φρουτα
1 πρεζα αλατι
1κου σουπας ηλιελαιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Διαλυουμε την μαγια μεσα στο χλιαρο νερο και προσθετουμε 100γρ αλευρι.Ζυμωνουμε μεχρι να σχηματιστει μια μαλακια ζυμη.Την σκεπαζουμε με ενα πανακι και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 30 λεπτα.Ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και στην συνεχεια προσθετοουμε και το προζυμι που αφησαμε να φουσκωσει.Ζυμωνουμε αρκετη ωρα μεχρι να σχηματιστει μια ελαστικη ζυμη να ξεκολαει απο τα τοιχωματα.Σκεπαζουμε την ζυμη και την αφηνουμε για 8 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου.Στην συνεχεια το βαζουμε σε μια κυλινδρικη φορμα και το σκεπαζουμε για αλλες 2 ωρες.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα.Ξεφορμαρουμε αμεσως αλλα το σερβιρουμε την επομενη!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!!!!!!!!!ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)